Morawa biała i masz cukier pod kontrolą

Picie naparu z suszonych liści białej morwy powoduje powstrzymanie działania enzymów, które są odpowiedzialne w organizmie za rozkład węglowodanów.  Jest to cenna informacja dla wszystkich chorujących na cukrzyce.

Korzyść z picia naparu jest podwójna.

Pierwsza z nich to taka, że część zjedzonych węglowodanów nie zostanie strawiona, dzięki czemu stężenie glukozy we krwi będzie się utrzymywało na niższym poziomie, szczególnie po posiłku.

Druga natomiast polega na tym, że im mniej węglowodanów strawimy, tym łatwiej utrzymamy prawidłową masę ciała, co w przypadku chorych na cukrzycę jest niezwykle istotnym elementem.

Jeszcze jedną cenną właściwością morwy białej jest jej wpływ na obniżenie poziomu trójglicerydów i „złego” poziomu cholesterolu czyli HDL.

Może Cię również zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *