Kategorie
- Produkty bezglutenowe (135)
- Bułki bezglutenowe (1)
- Chleb bezglutenowy (8)
- Pieczywo bezglutenowe (9)
- Makaron bezglutenowy (6)
- Musli bezglutenowe (2)
- Płatki bezglutenowe (5)
- Kaszki bezglutenowe (2)
- Smarowidła bezglutenowe (5)
- Batony bezglutenowe (5)
- Chrupki bezglutenowe (7)
- Czekolady bezglutenowe (12)
- Budyń bezglutenowy (3)
- Kisiel bezglutenowy (2)
- Ciastka bezglutenowe (6)
- Chipsy bezglutenowe (4)
- Mleko bezglutenowe (6)
- Słodycze bezglutenowe (31)
- Mąka bezglutenowa (34)
- Kasza bezglutenowa (1)
- Dżemy, pasty, pasztety (7)
- Mąki i koncentraty (2)
- Napoje (1)
- Pieczywo (1)
- Produkty śniadaniowe (2)
- Przekąski (4)
- Słodkości (4)
Wymogi dietetyczne
Producent
- Amaizin (4)
- Amylon (4)
- Balviten (2)
- Bauck Hof (8)
- Better Than Foods (1)
- Bezgluten (10)
- Bio Planet (1)
- BioBenjamin (7)
- Biominki (2)
- Biopont (3)
- Biovegan (2)
- Bombus (2)
- Celiko (2)
- Cultured Foods (1)
- Dalla Costa (1)
- Eco-Snack (3)
- Ecomil (4)
- EkoWital (1)
- Fabijańscy (1)
- Frank&Oli (5)
- Incola (2)
- Jentschura (2)
- Kowalewski (2)
- Max Sport (1)
- Me Gusto (4)
- Natumi (7)
- Pięć Przemian (11)
- Primavika (4)
- ProBio (1)
- Schär (16)
- Terrasana (1)
- Torras (5)
- Turtle (2)
- Zdrowo Namieszane (1)
- Zmiany Zmiany (4)
- Zwergenwiese (8)
Nowość
Gluten jest białkiem występującym w niektórych ziarnach zbóż i bywa przyczyną alergii. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: ryż, kukurydza, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za bezglutenowe uznaje się również produkty przetworzone, w których według ustaleń FAO i WHO zawartość glutenu nie przekracza 20 mg na kilogram, i oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.