Kategorie
- Produkty bezglutenowe (46)
- Bułki bezglutenowe (1)
- Chleb bezglutenowy (4)
- Pieczywo bezglutenowe (3)
- Płatki bezglutenowe (2)
- Kaszki bezglutenowe (2)
- Chrupki bezglutenowe (2)
- Czekolady bezglutenowe (7)
- Ciastka bezglutenowe (5)
- Chipsy bezglutenowe (1)
- Mleko bezglutenowe (4)
- Słodycze bezglutenowe (11)
- Mąka bezglutenowa (8)
- Dżemy, pasty, pasztety (6)
- Napoje (1)
- Produkty śniadaniowe (2)
- Przekąski (1)
- Słodkości (3)
Wymogi dietetyczne
Producent
Nowość
Gluten jest białkiem występującym w niektórych ziarnach zbóż i bywa przyczyną alergii. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: ryż, kukurydza, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za bezglutenowe uznaje się również produkty przetworzone, w których według ustaleń FAO i WHO zawartość glutenu nie przekracza 20 mg na kilogram, i oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.