Kategorie
- Produkty bezglutenowe (86)
- Bułki bezglutenowe (1)
- Chleb bezglutenowy (2)
- Pieczywo bezglutenowe (5)
- Makaron bezglutenowy (1)
- Kaszki bezglutenowe (2)
- Smarowidła bezglutenowe (4)
- Batony bezglutenowe (6)
- Czekolady bezglutenowe (11)
- Budyń bezglutenowy (11)
- Kisiel bezglutenowy (3)
- Ciastka bezglutenowe (4)
- Chipsy bezglutenowe (1)
- Mleko bezglutenowe (8)
- Słodycze bezglutenowe (40)
- Mąka bezglutenowa (16)
- Dżemy, pasty, pasztety (2)
- Napoje (3)
- Pieczywo (1)
- Produkty śniadaniowe (2)
- Przekąski (5)
- Słodkości (2)
Wymogi dietetyczne
Producent
- Amaizin (2)
- Amylon (6)
- Bauck Hof (1)
- Better Than Foods (1)
- Bezgluten (5)
- Bombus (2)
- Celiko (11)
- Cultured Foods (2)
- Eco-Snack (7)
- Ecomil (2)
- EkoWital (1)
- Frank&Oli (2)
- Incola (2)
- Jentschura (2)
- Natumi (7)
- Pięć Przemian (10)
- Primavika (4)
- Schär (1)
- Torras (11)
- Zdrowo Namieszane (1)
- Zmiany Zmiany (5)
- Zwergenwiese (1)
Nowość
Gluten jest białkiem występującym w niektórych ziarnach zbóż i bywa przyczyną alergii. Produktami naturalnie bezglutenowymi są: ryż, kukurydza, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za bezglutenowe uznaje się również produkty przetworzone, w których według ustaleń FAO i WHO zawartość glutenu nie przekracza 20 mg na kilogram, i oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa.