Bezglutenowa bułka tarta bez skrobi pszennej 350g
Opis
Bezglutenowa bułka tarta bez skrobi pszennej 350g
Jest to produkt, wykorzystywany głównie jako składnik panierki, ale dosypanie niewielkiej ilości bułki tartej do produktów w trakcie przygotowywania dań powoduje zwiększanie ich spoistości i gęstości, m.in. w przypadku mielonych kotletów. Zasmażana bułka tarta jest idealnym dodatkiem do niektórych warzyw i klusek.
Oferowana przez nas bułka tarta nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady i soi, zawiera natomiast dużą ilość błonnika pokarmowego oraz inuliny - naturalnego probiotyku wspomagającego układ trawienny.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, glukoza, drożdże, olej rzepakowy, błonnik z babki jajowatej ,cukier, białko grochowe, inulina, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego..
Sposób użycia:
Produkt można wykorzystać do przygotowania panierki oraz jako dodatek do potraw.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 255 kcal / 1 082 kJ |
Tłuszcz, w tym: | g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 55 g |
- cukry | 1,9 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 1,3 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



Estera Pełka
,Smaczna polecam do schabowych.
Ewa M****a
,niezbędna dla bezglutenowców i niewiele się różni od normalnej
Klient sklepu
,Jakosc dobra i smaczna
Fajna sprawa w kuchni bezglutenu