Bezglutenowa mąka gryczana biała 1kg
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Bezglutenowa mąka gryczana biała 1kg
Otrzymywana z nasion gryki, posiada wiele wartości odżywczych, przy niskim indeksie glikemicznym. Mąka gryczana szarobrązowy kolor i charakterystyczny smak z nutą goryczki. Indeks glikemiczny 40 (podobnie jak kasza gryczana) przy wysokiej zawartości białka roślinnego (ponad 12 g/100g) daje szerokie możliwości wykorzystania mąki gryczanej w diecie osób chorych na cukrzycę, osłabionych, rekonwalescentów, wegetarian i wegan. Ma 10g błonnika na 100g.
Bezglutenowa mąka gryczana najczęściej stosowana jest do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz przy wypieku blinów. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Składniki:
mąka gryczana
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 384 kcal / 1 623 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3,1 g |
- kwasy nasycone | 0,7 g |
Węglowodany, w tym: | 71 g |
- cukry | 2,6 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,03 g |
Kraj pochodzenia:
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (16)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





Alicja
,Dla mnie ważne, że nie ma glutenu i zniknęła bardzo szybko-do świątecznych pierogów, naleśników i biszkoptów. W biszkopcie lekko wyczuwalny smak gryki, jednak rolada biszkoptowo-jabłkowa była moim zdaniem pyszna. Nawet mój bezglutenowy tata zjadł ze smakiem, a twierdzi, że nie lubi moich wynalazków;p
Wojciech
,W opisie składników produktu podane jest, że jest to mąka gryczana biała BIO. Nazwa produktu jak i brak oznaczenia BIO wskazuje, że nie. Gdzie w takim razie leży błąd?
Anna | StraganZdrowia.pl
,Dziękujemy Panie Wojciechu na zwrócenie uwagi. Rzeczywiście, ta mąka nie ma certyfikatu EKO, stąd nie wskazujemy w nazwie jej jako BIO. Zaktualizowaliśmy również opis aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
KINGA I.
,Bardzo dobra jakość,chlebek z tej maki wyszedł rewelacyjny. Polecam
Aneta
,Dobra mąka na chleb, jakość i cena dobra.
Mateusz
,Dobra mąką do placków i naleśników bezglutenowych.
Agnieszka M****a
,Polecam
Beata K****k
,Produkt o bardzo dobrej jakości, piekę z niego chleb, jest swietny
Maria S*****k
,Świetnie sprawdza się we wszelkich ciastach, placuszkach, naleśnikach a nawet w pierogach. Polecam dla wszystkich nietolerujących glutenu.
Klient sklepu
,Super
Dobra jakisc
Łukasz �...
,Po licznych próbach w końcu udało mi się kupić mąkę, która nie ma glutenu i z której można przygotować smaczne wypieki. Dla osoby z alergią i nietolerancją pokarmową to prawdziwy skarb. Mimo gryki to z białej mąki świetnie wychodzą placki, gofry, pizza, ciastka, chleb, a nawet panierka do mięsa. Mąka jest lekka, dobrze łączy się z innymi mąkami, wypieki mają przyjemny zapach. W końcu można coś zjeść ze smakiem i zapomnieć o ograniczeniach. Polecam jest super.
Jolanta W****r
,Mąki używam do wypieków bezglutenowych. Bardzo dobra jakość. Polecam w 100%
Karolina R****a
,Mąki używam głównie do pieczenia chleba i w pełni spełnia moje oczekiwania. Polecam.
Barbara O****k
,Podstawowa mąka w diecie bezglutenowej.
Katarzyna S*****l
,Wykorzystuje prawie do wszystkiego, pierogów, naleśników, pieczenia.