Bezglutenowa mieszanka chleb promnicki 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Bezglutenowa mieszanka chleb promnicki 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb promnicki z ziarnami.
Składniki:
Mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, siemię lniane, pestki dyni, pestka słonecznika, mąka lniana, mąka gryczana, cukier, sól, mąka z wiesiołka, drożdże, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
2. Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie przemieszaj,
3. Dodać do masy 3 łyżki oleju i 380ml wody,
4. Ciasto dokładnie wyrobić, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
5. Pozostawić ciasto w misce na ok 15 minut w ciepłym miejscu,
6. Po tym czasie wyrabiaj ciasto jeszcze ok 2 minuty,
7. Przełożyć ciasto do przygotowanej formy,
8. Foremkę z ciastem przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na ok 25 minut,
9. Rozgrzać piekarnik z funkcją termoobiegu do 200 stopni,
10. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut w podanej temperaturze,
11. Zwiększ temperaturę wypieku na 225-230 stopni i piecz chleb kolejne 7 minut,
12. Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez ok 5 minut,
13. Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS |
Wartość energetyczna | 1715 kJ/410 kcal | 21% |
Tłuszcz, w tym: | 17 g | 24% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 14% |
Węglowodany, w tym: | 44 g | 17% |
- cukry | 3,4 g | 4% |
Błonnik | 12 g | - |
Białko | 15 g | 29% |
Sól | 1,1 g | 19% |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Małgorzata Maria
,Chleb jest dobry i łatwy do przygotowania. Nie wiem czy to kwestia rodzaju piekarnika, ale upiekłam go według przepisu i wyszedł lekko mokry w środku. Być może należy przedłużyć pieczenie o kilka minut.