Bezglutenowa mieszanka chleb razowy 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Bezglutenowa mieszanka chleb razowy 500g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwala łatwo i szybko przygotować domowy chleb razowy.
Składniki:
Skrobia modyfikowana tapiokowa, mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka lniana, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, drożdże, mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
2. Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie przemieszaj,
3. Dodać do masy 3 łyżki oleju, 420ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
4. Ciasto dokładnie wyrobić, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
5. Pozostawić ciasto w misce na ok 10 minut w ciepłym miejscu,
6. Po tym czasie wyrabiaj ciasto jeszcze ok 2 minuty,
7. Przełożyć ciasto do przygotowanej formy,
8. Foremkę z ciastem przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na ok 20 minut,
9. Rozgrzać piekarnik z funkcją termoobiegu do 200 stopni,
10. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut w podanej temperaturze,
11. Zwiększ temperaturę wypieku na 225-230 stopni i piecz chleb kolejne 7 minut,
12. Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez ok 5 minut,
13. Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS |
Wartość energetyczna | 1408 kJ/333 kcal | 17% |
Tłuszcz, w tym: | 1,7 g | 2% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 3% |
Węglowodany, w tym: | 68 g | 26% |
- cukry | 2,8 g | 3% |
Błonnik | 8,1 g | - |
Białko | 7,2 g | 14% |
Sól | 1,0 g | 17% |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


