Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 5 ziaren BIO 475g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 5 ziaren BIO 475g
Składniki
mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz łupin.
Sposób użycia
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
3. Mieszać ciasto do wyrobienia
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
341kcal 1 443kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany, w tym: | 72g |
- cukry | 1g |
Błonnik | 4,4g |
Białko | 6,3g |
Sól | 2,3g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!