Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g
Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba owsianego w bardzo prosty sposób pozwala na samodzielne wykonanie domowego, świeżego, a przede wszystkim bez zawartości polepszaczy i konserwantów bochenka.
Produkt jest bezglutenowy.
Składniki
mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Allergeny
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i nasiona sezamu.
Sposób przygotowania
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 348 kcal / 1 470kJ |
Tłuszcz, w tym: | 3 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 69 g |
- cukry | 0,8 g |
Błonnik | 6,7 g |
Białko | 7,5 g |
Sól | 1,9 g |
Kraj produkcji
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!