Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g
Opis
Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g
Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.
Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Sposób przygotowania:
Przepis na pierogi:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.
Przepis na naleśniki:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.
Przepis na makaron:
Składniki: 100 g mieszanki, jajko + żółtko, 5- 10 ml letniej wody, łyżka oleju
Sposób wykonania: Mieszankę, jaja, olej wymieszać ze sobą na stolnicy i wyrobić dodając stopniowo wodę w ilości do uzyskania elastycznego ciasta, które należy podzielić i trzymać pod przykryciem. Cześć ciasta rozwałkować na grubości 1-2 mm i kroić nożem na cienkie paski. Gotować w osolonej wodzie do pożądanej twardości.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 342 kcal / 1 452 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 82 g |
- cukry | 5,9 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 1,3 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (15)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Kamila
,Z powodzeniem można z niej przyrządzić różne potrawy, polecam ;)
Małgorzata Matusik
,Maka dobra do podstawowych wyrobów serdecznie polecam!
KINGA I...
,Polecam
Teresa W****z
,Super jest
Joanna G...
,Pierogi wychodzą super, ciasto delikatne i smaczne, polecam!
Pyszne ciasto pierogowe, bardzo delikatne
Zawsze się sprawdza w kuchni bezglutenowej
Patrycja O...
,Polecam, delikatne ciasto, smaczne. Napewno jeszcze zamówię.
Małgorzata M...
,Dobra mąka, dobra jakość.
Katarzyna S*****l
,Wykorzystuje produkt do robienia pierogów i naleśników, łącze to z mąką gryczaną. Jestem bardzo zadowolona
Aleksandra P...
,Przepyszne wyszły mi na niej pierogi bezglutenowe.
Małgorzata S...
,Super mieszanka wychodzą dobre pierogi
Ewa
,Doskonale
Mariola
,Super produkt
Narcyz
,Dobrze, że taki produkt jest dostępny. Gorąco polecam.