Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g
Opis
Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g
Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.
Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Sposób przygotowania:
Przepis na pierogi:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.
Przepis na naleśniki:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 342 kcal / 1 452 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 82 g |
- cukry | 5,9 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 1,3 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


