Bezglutenowy budyń ryżowy bananowy z dynią BIO 40g
Opis
Bezglutenowy budyń ryżowy bananowy z dynią BIO 40g
Bananowy budyń ryżowy z dynią to doskonały bezglutenowy deser lub pożywna przekąska.
Wszystkie składniki budyniu są pochodzenia naturalnego i ekologicznego. Produkt nie zawiera glutenu i cukru (zawiera jedynie naturalnie występujące cukry).
Składniki:
Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
Z ? l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 80 kcal / 338 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany, w tym: | 14,0 g |
- cukry | 8,0 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,09 g |
Kraj producenta:
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Jagoda K****a
,Smaczny i łatwy w przygotowaniu.
Michał K*****e
,Polecam!