Mąka z płaskurki BIO 400g
Opis
Mąka z płaskurki BIO 400g
Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej
Historia płaskurki (Turgidum dicoccum) jest dłuższa niż bijącego ostatnio rekordy popularności orkiszu. Dużą popularnością cieszyło się za czasów Cesarstwa Rzymskiego.
Uzyskana z płaskurki mąka jest jakościowo nawet lepsza niż mąka orkiszowa. Znakomicie nadaje się do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak.
Mąka z płaskurki znakomicie nadaje się do wypieku chleba, herbatników, ciastek, makaronu czy też piwa. We Włoszech, ziarna płaskurki stanowią składnik tradycyjnej zupy.
Składniki:
Mąka z płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 304 kcal / 1 274 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 61 g |
- cukry | 1,6 g |
Błonnik | 9,6 g |
Białko | 13 g |
Sól (naturalnie występujący sód) | 0,0004 g |
Informacja o alergenach:
Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, owsa*, orkiszu*.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Agnieszka J****k
,Produkt super, ale cena wysoka.
Aldona W...
,Bardzo dobra mąka.Dokładam jeszcze słonecznik i wychodzi pyszny chleb.