Mąka żytnia razowa Typ 2000 BIO Babalscy 1kg
Opis
Mąka żytnia razowa Typ 2000 BIO Babalscy 1kg
Mąka razowa jest produktem powstałym ze zmielenia całego ziarna składającego się z łuski, bielma i zarodka, dlatego zachowuje jego wszystkie właściwości i składniki odżywcze. Wypieki z mąki razowej są bardzo bogate w błonnik, składniki mineralne i witaminy. Warto również wspomnieć o zaletach mąki żytniej, która w porównaniu z mąką pszenną zawiera więcej witamin z grupy B i błonnika. Ponadto, w mące żytniej występuje duża zawartość śluzów - związków, które pęczniejąc rozdzielają gluteniny od gliadyn (białka roślinne) tak, że gluten zostaje osłabiony i trudno go wyodrębnić.
Składniki:
100% mąka żytnia razowa* typ 2000
*produkt rolnictwa ekologicznego: certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL.
Sposób użycia:
Mąka żytnia razowa jest stosowana do wypieku pieczywa, jako dodatek do naleśników, pierogów, klusek, ciast, itp.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 311 kcal / 1 305 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 70,2 g |
- cukry | 2 g |
Błonnik | 11 g |
Białko | 7 g |
Sód | 0,01 g |
Kraj pochodzenia:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Danuta P****k
,Super sklep. Mega błyskawiczna realizacja zamówienia! Polecam
Klient sklepu
,Bardzo dobrej jakości produkt.
Anna P...
,Wspaniała. Grubo zmielona i zakwas rośnie po niej jak na drożdżach