Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU - nitki cienkie 250g
Opis
Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU - nitki cienkie 250g
Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów skrobi: kukurydzianej i pszennej. Makaron ma grubość 1,1 mm?, także doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, m.in.: rosołu.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, bez zawartości glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.
Składniki:
Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny.
Sposób przygotowania:
1. Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju.
2. Wsypać makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować mieszając.
3. Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić.
4. Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać.
5. Serwować po przygotowaniu.
Czas gotowania: 4-5 minut.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 371 kcal / 1 574 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 91 g |
- cukry | 0,3 g |
Błonnik | 0,7 g |
Białko, w tym: | 0,4 g |
- fenyloalanina | 11 mg |
- tyrozyna | 8 mg |
- leucyna | 18 mg |
Sól | 0,03 g |
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
MONIKA B*****K
,Dobry produkt-godny polecenia
Małgorzata S...
,dobra jakość smaczny makaron polecam
Paulina
,Bardzo smaczny produkt