Makaron orkiszowy Fusilli BIO 500g
Opis
Makaron orkiszowy Fusilli BIO 500g
Produkt powstał na bazie ekologicznych składników, tj. mąki z pszenicy orkiszowej pochodzącej z certyfikowanych upraw.
Składniki:
Mąka z orkiszu*.
*składnik pochodzący z upraw ekologicznych
Sposób przygotowania:
Makaron należy gotować w proporcji 1,5 l wody na 100 g makaronu, z dodatkiem 15 g soli przez ok. 11 minut.
Produkt należy przechowywać w chłodnym, zacienionym i suchym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 347 kcal / 1 469 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,8 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 78 g |
- cukry | 2,2 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt zawiera gluten.
Kraj produkcji:
Włochy
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


Makaron Spaghetti (Orkisz) BIO 500g
13,78 zł

Makaron orkiszowy Penne BIO 500g
14,92 zł

Koper włoski (fenkuł) 50g
2,67 zł

Anyż biedrzeniec 30g
2,59 zł

Sos pomidorowy Passata BIO 500g
Dorota S****a
,Ze względu na alergię na pszenicę modyfikowaną genetycznie używam tylko makaronu z orkiszu. Używam go do wszystkich potraw z makaronem dla całej rodziny. Polecam go wszystkim, jest zdrowy i bardzo smaczny.
Małgorzata M...
,Makoronik dobrej jakości.