Makaron orkiszowy razowy świderki BIO 400g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Makaron orkiszowy razowy świderki BIO 400g
Produkt powstał na bazie ekologicznych składników, tj. mąk pochodzących z certyfikowanych upraw.
Makaron, ze względu na swój kształt, doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sosów, zarówno warzywnych, jak i mięsnych.
Makaron ten powstał z mąki orkiszowej razowej, która jest niezwykle bogata w błonnik, aminokwasy i witaminy A, D, E i z grupy B.
Składniki:
Mąka razowa orkiszowa typ 2000* zmielona na kamiennych żarnach, woda.
*mąka produkowana ze zbóż pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych (uprawa bez agrochemii)
Sposób przygotowania:
Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę oleju. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 325 kcal / 1 385 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,1 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 71,2 g |
- cukry | 2 g |
Błonnik | 7,6 g |
Białko | 11,5 g |
Sól* | <0,025 g |
*zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
Kraj pochodzenia:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Marta Łu*****z
,Bardzo dobry makaron . Najlepiej smakuje lekko przysmażony na oliwie z oliwek