Makaron (z soczewicy czerwonej) rurka penne bezglutenowy BIO 250g
Opis
Makaron (z soczewicy czerwonej) rurka penne bezglutenowy BIO 250g
Składniki:
mąka z czerwonej soczewicy*, woda źródlana
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 18-20 min, al. dente 13 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 378 kcal / 1580 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,7 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 67 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,002 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!



Aneta
,Dobry, zdrowy, do zup i dań głównych.
Klient sklepu
,Świetna alternatywa soczewicy. Makaron gotuje się parę minut i jest bardzo dobrym zamiennikiem konwencjonalnego makaronu. Polecam