Mieszanka do wypieku ciasta bezglutenowa BIO 500g
Opis
Mieszanka do wypieku ciasta bezglutenowa BIO 500g
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy
Składniki
cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać sezam
Sposób użycia
500 g mieszanki połączyć z 250 ml MLEKA lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Dociasta można dodać ORZECHY, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek do muffinek. Piec 35-40 min wtemperaturze 170 stopni Celsjusza
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
361kcal 1 512kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 75g |
- cukry | 26g |
Błonnik | 4,8g |
Białko | 5,2g |
Sól | 1,3g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Kraj producenta
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!