Nasiona na kiełki - słonecznik 50g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Nasiona na kiełki - słonecznik 50g
Kiełki słonecznika posiadają słodki, lekko orzechowy smak. Doskonale pasują do sałatek, ryb, kanapek i mięs, a także służą jako dekoracja wielu potraw.
Kiełki słonecznika są doskonałym źródłem witamin: A, B, C, D, E, K oraz wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, krzemu, cynku, miedzi, manganu, siarki, kobaltu, fluoru, jodu, sodu i krzemu.
Składniki:
100% kiełki słonecznika*.
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Sposób użycia:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona moczyć od 8 do14 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Przed kiełkowaniem należy usunąć przezroczyste błony pokrywające nasiona, a następnie ułożyć oczyszczone nasiona na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Co 6 godzin spryskać nasiona przegotowaną, letnią wodą. Po 2-3 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Kraj produkcji:
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






