Pasta z tofu meksykańska 75g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Pasta z tofu meksykańska 75g
Pasta meksykańska na bazie tofu marki Naura to wegańska i bezglutenowa propozycja skomponowana z warzyw i tofu, powstałego z soi. Soja, z której produkowane jest tofu, to w dalszym ciągu najlepszy roślinny zamiennik białka zwierzęcego. Dodatek papryczki chili nadaje paście charakterystyczny meksykański smak. Pikantna pasta idealnie sprawdza się jako szybkie i zdrowe śniadanie – w zestawie ze świeżym pieczywem lub chrupkimi waflami ryżowymi. Świetna również jako dodatek do tortilli, dip do warzyw lub składnik wegańskich zapiekanek.
Składniki
Woda, tofu 21% (nasiona soi 57%, woda), pulpa sojowa (woda, nasiona soi), olej rzepakowy, suszone drożdże (drożdże, ekstrakt słodowy jęczmienny), modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, płatki czerwonej i zielonej papryki, sól, mieszanka przypraw, chilli.
Alergeny
Produkt zawiera soję i gluten.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
160kcal 665kJ |
Tłuszcz, w tym: | 12g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
Węglowodany, w tym: | 8g |
- cukry | <0,5g |
Błonnik | 0g |
Białko | 5g |
Sól | 1,2g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






