Soja czarna BIO 400g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Soja czarna BIO 400g
Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów w kuchni krajów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywno-mięsnych czy sałatek. Po rozdrobnieniu stanowi idealną bazę do potraw mącznych, past i kotletów. Ziarno soi, ze względu na wysoką zawartość białka, jest podstawowym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Składniki:
100% soja czarna*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania:
Uprzednio namoczoną przez co najmniej 8 godzin soję, należy gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 minut.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 427 kcal / 1 783 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 20 g |
- kwasy nasycone | 2,9 g |
Węglowodany, w tym: | 21 g |
- cukry | 7,3 g |
Białko | 36 g |
Sól | 0 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam i soję.
Kraj pochodzenia:
Chiny
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!