Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą z oliwek extra virgin (3x60g)
Opis
Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą z oliwek extra virgin (3x60g)
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik.
Gotowe ciasto na tortille w formie już ukształtowanych placków to ułatwienie dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę, ale nie ma czasu na przygotowywanie skomplikowanych, pracochłonnych posiłków. Sposobów na to, jak zrobić tortille z gotowych placków, jest kilka - można opiekać je na rozgrzanej patelni beztłuszczowej przez ok. minutę na każdej stronie, grillować w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund lub zawinąć z farszem i upiec w piekarniku. Prostota przygotowania sprawia, że jest to świetna opcja na szybki obiad lub jako przystawka z tortilli dla niespodziewanych gości.
Pomysłów na to, co zrobić z tortilli, jest tyle, ile kucharzy. Przekąski z tortilli są wygodne do jedzenia, więc dobrze sprawdzą się jako drugie śniadanie - wystarczy posmarować placki dobrze doprawionym serkiem ziołowym, by uzyskać rollsy z tortilli, które następnie można pokroić na małe kawałki. Z kolei na ciepło przygotujemy tortille na imprezę ze startym serem żółtym, szynką i kukurydzą.
Składniki
skrobia kukurydziana, woda mąki (mąka ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego) substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; oliwa z oliwek extra virgin (6%), skrobia z tapioki, skrobia ryżowa, błonnik (inulina, ziemniaczany), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; skrobia ziemniaczana, sól, dekstroza, mąka grochowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa; środek konserwujący: E202; aromat.
Sposób użycia
Podgrzać na patelni bez użycia tłuszczu z każdej strony (po ok. 60 sec) . Podawać z dodatkami według uznania.
Kuchenka mikrofalowa: 15/20 s grillować na średniej temperaturze.
Można odgrzewać ponowie.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
285kcal 1 201kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1g |
Węglowodany, w tym: | 50g |
- cukry | 0,3g |
Błonnik | 3,6g |
Białko | 1,1g |
Sól | 1,9g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Aleksandra P...
,Idealne wrapy do domowych kebabów bez glutenu.