Cukier cytrynowy BIO 20g
Opis
Cukier cytrynowy BIO 20g
Cukier cytrynowy, który w swoim składzie zawiera cukier trzcinowy i mieloną skórkę cytrynową, jest produkowany ze składników ekologicznych. W kuchni możemy go stosować do wzmacniania smaku ciast biszkoptowych, ucieranych, kruchych i drożdżowych. Można go dodawać do kremów, lodów, deserów, napojów i lukrów.
Składniki:
Cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5%), aromat cytrynowy.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Sposób użycia:
Dodawać do deserów i ciast według upodobania.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 394 kcal / 1 673 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,1 g |
- kwasy nasycone | <0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 98,2 g |
- cukry | 96,2 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | <0,1 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka (łącznie z laktozą) oraz jaj.
Kraj produkcji:
Czechy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Alicja Solecka
,Polecam
Monika N...
,idealny smak i zapach