chleb razowy żytnio-orkiszowy 0

Chleb razowy żytnio-orkiszowy

Myślicie, że zrobienie chleba to trudny i pracochłonny proces? Nic bardziej mylnego! 😉 Po kilku próbach, które kończyły się większymi lub mniejszymi sukcesami mamy dla Was przepis na szybki i pyszny chleb razowy żytnio-orkiszowy...

Sernik kokosowy bez cukru 0

Sernik kokosowy bez cukru

Uwielbiamy serniki! Moglibyśmy je jeść codziennie w różnych postaciach i smakach. Tym razem postanowiliśmy trochę „uzdrowić” klasyczną recepturę i przygotowaliśmy dla Was przepis na pyszny sernik kokosowy bez cukru. Ciasto jest puszyste, mokre i...

Pyszny syrop dyniowy do kawy 0

Syrop dyniowy z mlekiem kokosowym

Sezon dyniowy zaczynamy na słodko. Przedstawiamy Wam przepis na wegański syrop dyniowy, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do kaw, koktajli, a nawet jako polewa do lodów. Jak zawsze staramy się, aby nasze przepisy...

0

Poznajcie Mateusza Sińskiego

Co ma sztuka gotowania do sztuki walki? Wie coś o tym Mateusz Siński, zawodnik mieszanych sztuk walki MMA, trener personalny i … weganin. Przedstawiamy Wam nowego ambasadora Straganu Zdrowia. Mateusz wie najlepiej, że dieta...

1

Curry – lider wśród przypraw

Curry uchodzi za najzdrowszą przyprawę świata. Wywodząca się z południowej Azji kompozycja ziół i przypraw ma dowiedzione działanie prozdrowotne. Nie bez przyczyny jedzący najwięcej curry mieszkańcy Indii najrzadziej zapadają na nowotwory. Nie wszędzie jej...

1

Wszechstronna lawenda

Na początku lipca w ogrodach zaczyna królować lawenda. Kojarzona głównie ze światem śródziemnomorskim, od lat z powodzeniem jest uprawiana również w chłodniejszych strefach Europy – także u nas. Lawenda nie tylko pięknie pachnie i...

0

Wegańskie lody z masłem orzechowym

Wegańskie lody to nie tylko owocowe sorbety. Na bazie mleka kokosowego i masła orzechowego można przyrządzić lody o konsystencji i smaku zbliżonym do kremowej klasyki. Żeby się udały, trzeba im poświęcić trochę czasu, ale...