Fasolka biała BIO 400g
Opis
Fasolka biała BIO 400g
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa w naszym kraju. Stanowi doskonałe źródło białka roślinnego. Polecamy ją do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Składniki
100% fasolka biała*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Sposób przygotowania
Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 294kcal / 1 236kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,2 g |
- kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 37 g |
- cukry | 1,8 g |
Błonnik | 25 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,03 g |
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj produkcji
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Iwona Bernas
,Fasolka doskonała.