Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500ml
Opis
Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500ml
Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K.
Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza.
Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Składniki
ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
850kcal 3 415kJ |
Tłuszcz, w tym: | 99,9g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 7g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 57g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 28g |
Węglowodany, w tym: | 0g |
- cukry | 0g |
Błonnik | 0g |
Białko | 0g |
Sól | 0g |
Witamina E | 32 mg (267 %)** |
Witamina K | 26,2 µg (34,9 %)** |
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.
Kraj producenta
Litwa
Kraj pochodzenia
Informacje dodatkowe
certyfikat BIO
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!