Syrop dyniowy z mlekiem kokosowym

Pyszny syrop dyniowy do kawy

Sezon dyniowy zaczynamy na słodko. Przedstawiamy Wam przepis na wegański syrop dyniowy, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do kaw, koktajli, a nawet jako polewa do lodów. Jak zawsze staramy się, aby nasze przepisy były zdrowe i wartościowe, dlatego cukier zastępujemy syropem z agawy, a mleko krowie kokosowym. Tyle przyjemności i słodyczy bez wyrzutów sumienia?

Syrop dyniowy z mlekiem kokosowym

Co potrzebujemy?

100ml syropu z agawy

100ml wody

100ml mleka kokosowego

150g pure z dyni (upieczona, zblendowana dynia)

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka imbiru

Szczypta gałki muszkatołowej

Ziarenka z ? laski wanilii

Sposób przygotowania:

W małym rondelku podgrzej wodę z syropem z agawy i przyprawami. Dodaj pure z dyni i mleko kokosowe. Wszystko razem dokładnie zblenduj. Jeśli syrop będzie zbyt gęsty, możesz dodać więcej mleka kokosowego. Powstały syrop przelej do słoiczka lub butelki i przechowuj w lodówce 2-3 dni.

Nasz ulubiony sposób podania:

Do kawy zbożowej przygotowanej na mleku roślinnym dodajemy 3 łyżki syropu dyniowego. Zagryzamy kokosowymi ciastkami owsianymi, oczywiście bez cukru?

Te produkty kupisz w naszym sklepie:

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *