Szybkie warzywne BIO tacos

Tacos jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Przygotujemy to danie dla Was w wersji vege i z produktów BIO, w błyskawicznym czasie. Rewelacyjną opcją są gotowe tortille, których składniki to jedynie mąka kukurydziana, olej kokosowy i woda (wszystkie posiadają certyfikat ekologiczny), skracają nam znacznie czas przygotowania dania do 15 minut. Co sprawia że jesteśmy w stanie stworzyć zdrowe tacos dla niezapowiedzianych gości czy jako szybka przekąska dla całej rodziny.

Co potrzebujemy?

Sposób przygotowania

Wkładamy taco do piekarnika na 10-15 minut i podgrzewamy w temperaturze 150 stopni Celsjusza, czynność ta sprawi że taco będą bardziej miękkie .

Kroimy paprykę, ogórka, mango i cebulę w kostkę, pamiętajmy o wykrojeniu z ogórka środka.

Ciecierzycę, kukurydzę, fasolkę umieszczamy na cedzaku aby odsączyć zalewę. Kroimy oliwki i pomidorki. Czosnek trzemy na tarce na małych oczkach.

Składniki łączymy i dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, natkę pietruszki, skrapiamy octem balsamicznym, solimy i pieprzymy do smaku.

Nadziewamy taco wymieszanymi składnikami. Na wierzch można nałożyć po łyżeczce pasty warzywnej. Voilà – gotowe!

Smacznego!

Te produkty kupisz w naszym sklepie:

Może Ci się również spodoba

1 Odpowiedź

  1. Klara0102 pisze:

    Bardzo ciekawy wpis. Danie wygląda obłędnie. Sama od niedawna stosuje plan dietetyczny i jestem zachwycona nie tylko tym jak zaczynam wyglądać, ale też jak się czuje. Jest o wiele lepiej, mam dużo energii i jestem bardziej radosna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *