Agar Agar 20g
Opis
Agar Agar 20g
Agar-agar wytwarzany jest z podwodnych plantacji krasnorostów - czerwonych alg morskich, wydobywanych u wybrzeży Japonii. Jest to produkt w pełni naturalny, znany ludzkości i stosowanym od kilkuset lat. Głównie wykorzystywany jest jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji na przykład ptasiego mleczka, galaretek, dżemów, pasztetów, jaj, sałatek, ryb czy mięs, a także w kosmetyce. Jest doskonałą galaretką, która nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej.
Składniki:
Agar-Agar.
Sposób przygotowania:
Aby otrzymać 1 litr galaretki należy przygotować: 1 litr soku owocowego, 15 dkg cukru, 1 dkg agaru. Sok z cukrem zagotować. Do gotującego się soku wsypywać stopniowo agar, dobrze wymieszać i ostudzić.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości soi, selera, glutenu, gorczycy, sezamu, orzechów, mleka, jaj, ze względu na używanie na terenie zakładu tych alergenów.
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




Ewa
,Polecam