Bezglutenowy baton Frupp jabłkowy 10g
Opis
Bezglutenowy baton Frupp jabłkowy 10g
Jest to pierwszy, dostępny na rynku batonik otrzymany z liofilizowanych owoców, będący bogatym źródłem błonnika, witamin i antyoksydantów. Stanowi on pyszną alternatywę dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.
Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.
Produkt nie zawiera glutenu.
Składniki:
Jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Sposób przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) produktu:
| Wartość energetyczna w 10g produktu: | 36 kcal / 153 kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 0 g |
| - kwasy nasycone | 0 g |
| Węglowodany, w tym: | 8,5 g |
| - cukry | 7,3 g |
| Błonnik | 0,7 g |
| Białko | 0,2 g |
| Sól | 0,02 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać dwutlenek siarki.
Kraj produkcji:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
Natalia �...
,Znika od razu po zakupie. Wspaniały, lekki smak. Polecam.