Kakao ceremonialne BIO 125g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Kakao ceremonialne BIO 125g
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
Składniki
100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
586kcal 2 452kJ |
Tłuszcz, w tym: | 52g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 30g |
Węglowodany, w tym: | 6g |
- cukry | 1,5g |
Błonnik | 23g |
Białko | 13g |
Sól | 0,2g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!





