Kakao mielone BIO 200g
Opis
Kakao mielone BIO 200g
Mielone ziarna kakao stosowane są jako składnik wielu wyrobów cukierniczych: czekolady, napojów, wiórków czekoladowych, polew, mas czekoladowych oraz cukierków.
Dwie łyżki naturalnego kakao mają więcej antyoksydantów niż cztery filiżanki zielonej herbaty, jedna szklanka jagód lub półtorej filiżanki czerwonego wina.
Składniki:
100% kakao mielone ciemne i aromatyczne*
* produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób przygotowania:
Do filiżanki wsypać 1 łyżeczkę kakao i dodać cukier lub inny środek słodzący według uznania. Dokładnie wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Następnie dodać do gotującego mleka, przez chwilę gotować.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 309 kcal / 1 300 kJ |
Tłuszcz | 9,5 g |
Węglowodany | 29,0 g |
Błonnik | 26,7 g |
Białko | 26,8 g |
Kraj pochodzenia:
Dominikana
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Marta K*****Z
,Jakość, smak rewelacyjny
Jolanta L...
,Wspaniałe kakao, smak bezkonkurencyjny. Dodaję pół łyżeczki do kawy i kakao nadaje tej kawie niesamowity, pełny smak i zapach. Goście zachwyceni ;)