Mąka żytnia chlebowa typ 720 BIO 1kg
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mąka żytnia chlebowa typ 720 BIO 1kg
Mąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy do przygotowania zakwasu na żur. Aromat, który unosi się po domu po upieczeniu świeżego chleba na zakwasie ma niejednego amatora. Mąka ŻYTNIA typ 720 polecana jest też do ciast, spodów do pizzy, ciasta makaronowego.
Składniki
mąka ŻYTNIA* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać soję.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
348kcal 1 465kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4g |
Węglowodany, w tym: | 75g |
- cukry | 1,1g |
Błonnik | 0g |
Białko | 11g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!