Mąka żytnia pełnoziarnista BIO Typ 2000 BIO 1kg
Opis
Mąka żytnia pełnoziarnista BIO Typ 2000 BIO 1kg
BIO mąka żytnia typ 2000 to wysokiej jakości mąka pełnoziarnista. Zawiera gluten, co gwarantuje doskonałe wyrastanie, elastyczność i delikatnie wilgotną konsystencję wypieków. Mąka żytnia Naura pozyskiwana jest z pełnego ziarna, o przemiale 2000, co oznacza, że zawiera liczne składniki mineralne i błonnik. Ten rodzaj mąki nadaje się zarówno do wypieku chleba, jak i pysznych ciast. Mąka żytnia sprawdzi się również jako składnik pełnoziarnistych naleśników, pierogów i domowego makaronu.
Składniki
Mąka żytnia 100%
Sposób użycia
Produkt przeznaczony do spożycia przez ogół konsumentów. Nie powinien być spożywany przez osoby cierpiące na nietolerancję lub alergię, na którykolwiek ze składników produktu. Produkt przydatny do spożycia po uprzedniej obróbce termicznej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
323kcal 1 362kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 61g |
- cukry | 10g |
Błonnik | 13g |
Białko | 9,5g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w magazynach czystych, suchych, przewiewnych, bez obcych zapachów i szkodników, zapewniających utrzymanie optymalnej wilgotności względnej powietrza do 75%.
Kraj pochodzenia
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Barbara D...
,Używam do wypieków domowego chleba. Mieszam ją z jasną żytni. Polecam