Makaron konjac spaghetti bezglutenowy BIO 385g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Makaron konjac spaghetti bezglutenowy BIO 385g
Makaron noodle konjac nie zawiea tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Składniki:
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.
Sposób przygotownia:
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 9 kcal / 35 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
- cukry | 0 g |
Błonnik | 4 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0 g |
Kraj producenta:
Wielka Brytania
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (4)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Joanna G...
,Ciekawy produkt, nie trzeba gotować, troszkę inna konsystencja, przypomina troszkę makaron chiński, smak neutralny, pasuje do wszystkiego i mega dietetyczny!
Ciekawa konsystencja, nie trzeba gotować, smak neutralny
Marta Łu*****z
,Sam w sobie nie ma smaku . Idealny do intensywnych sosów . Niskokaloryczny. Polecam
Magdalena
,super :)