Makaron semolinowy razowy penne 400g
Opis
Makaron semolinowy razowy penne 400g
Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.
Składniki
Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.
Alergeny
Produkt może zawierać jaja.
Sposób użycia
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
156kcal 661kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 28g |
- cukry | 0,8g |
Błonnik | 3,3g |
Białko | 6,9g |
Sól | <0,01g |
Fosfor | 118mg (17%) |
Mangan | 1,39mg (70%) |
* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienonym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!






Iwona B...
,Makaron smaczny i zdrowy