Miechunka puffingowana BIO 15g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Miechunka puffingowana BIO 15g
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
Składniki
100 % suszona miechunka ekologiczna.
Uwagi
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
347kcal 1 452kJ |
Tłuszcz, w tym: | 6,9g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8g |
Węglowodany, w tym: | 52g |
- cukry | 37g |
Błonnik | 24g |
Białko | 7,1g |
Sól | <0,01g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!