Mieszanka ciasta uniwersalna niskobiałkowa bezglutenowa 500g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mieszanka ciasta uniwersalna niskobiałkowa bezglutenowa 500g
Uniwersalna mieszanka ciasta, możesz ją wykorzystać do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
Składniki
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające (guma guar; sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa), glukoza, cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny).
Alergeny
Może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
Sposób użycia
Przepis na chleb:
500 g mieszanki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35°C.
Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto umieścić w wysmarowanym olejem formach do 1/3 wysokości.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut.
Na dolną półkę wstawić blachę i nagrzać go do 240°C.
Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania.
Chleb wypiekać przez 35 - 45 minut.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
358kcal 1 518kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 1g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
| Węglowodany, w tym: | 85g |
| - cukry | 2g |
| Błonnik | 0g |
| Białko | <0,5g |
| Sól | 0,19g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!