Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 350g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 350g
Mieszanka do pieczenia bezglutenowego brownie z kremem sernikowym.
Opakowanie zawiera 300 g mieszanki na ciasto brownie, 50 g mieszanki na krem sernikowy.
Składniki
cukier buraczany*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, płatki gorzkiej czekolady* 6 % (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól kamienna, wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwagi
Wydłużenie czasu pieczenia wpłynie na soczystość sernikobrownie.
Ciasto na brownie będzie wyjątkowo ciągliwe, jeśli dodasz 2 łyżki melasy.
Sposób użycia
****Do przygotowania klasycznej wersji ciasta potrzeba:
- 125 g miękkiego MASŁA,
- 1 jajo,
- 100 ml MLEKA.
Do przygotowania klasycznej wersji kremu potrzeba:
- 250 g chudego twarogu,
- 1 jajo.
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z masłem, jajkiem i mlekiem. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z chudym twarogiem i jajkiem.
3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.
4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.
****Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
- 100 g margaryny,
- 100 ml napoju roślinnego.
Do przygotowania wegańskiej wersji kremu potrzeba:
- 150 g wegańskiej alternatywy serka śmietankowego,
- 150 g wegańskiej alternatywy twarogu.
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z margaryną i napojem roślinnym. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z wegańską alternatywą serka śmietankowego i wegańską alternatywą twarogu.
3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.
4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
383kcal 1 623kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 2,9g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6g |
| Węglowodany, w tym: | 84g |
| - cukry | 54g |
| Błonnik | 3,7g |
| Białko | 3,7g |
| Sól | 0,15g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również: