Nasiona na kiełki - soczewica 160g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Nasiona na kiełki - soczewica 160g
Kiełki soczewicy są delikatne w smaku, stanowią doskonały dodatek do sałatek, kanapek czy twarożku. Można je spożywać zarówno na zimno, jak i na ciepło jako dodatek do potraw.
Nasiona na kiełki rzeżuchy zawierają witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, K oraz składniki mineralne, takie jak wapń, żelazo, fosfor, cynk, miedź, magnez, potas, bor, molibden, selen, sód i siarka.
Składniki:
100% kiełki soczewicy.
Sposób użycia:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: nasiona należy moczyć od 8 do 10 godzin w letniej, przegotowanej wodzie. Następnie, należy ułożyć je na talerzu wyłożonym wilgotną gazą lub ligniną i odstawić w ciepłe, zacienione miejsce. Co kilka godzin całość należy spryskiwać wodą. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Kraj pochodzenia:
Kanada
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
![](/public/images/1px.gif)
![Nasiona na kiełki - rzeżucha 80g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_25809.jpg)
![Nasiona na kiełki - brokuł 20g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_25807.jpg)
![Nasiona na kiełki - lucerna BIO 40g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_23779.jpg)
![Naczynie do kiełkowania](/environment/cache/images/195_195_productGfx_19876a1662362e475806c284a8c7db3c.jpg)
![Proszek do pieczenia BIO 12g](/environment/cache/images/195_195_productGfx_18248.jpg)
Marlena G...
,Smakują jak groszek zielony surowy, jeśli ktoś lubi - polecam. Łatwe do wyhodowania.
Klaudia S...
,Tanie i wydajne. Doskonałe źródło witamin i minerałów. Samo zdrowie :)