Olej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 1l
Opis
Olej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 1l
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej.
Wegańska mieszanka oleju i oliwy jest bogata w witaminę E i nadaje się do pieczenia, smażenia w głębokim tłuszczu.
Składniki
80 % wysokooleinowy rafinowany olej słonecznikowy*, 20 % oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
819kcal 3 367kJ |
Tłuszcz, w tym: | 91g |
Witamina E | 49mg (408%) |
** referencyjna wartość spożycia
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
Zalecane warunki przechowywania
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.
Kraj producenta
Francja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


