Olej rzepakowy extra tłoczony na zimno nieoczyszczony 1l
Opis
Olej rzepakowy extra tłoczony na zimno nieoczyszczony 1l
Olej ten wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion rzepaku bezerukowego. Cechuje go typowy dla nasion rzepaku zapach i wyrazisty smak oraz bursztynowy kolor. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym cechuje go wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju.
Składniki:
100% olej z nasion rzepaku bezerukowego tłoczony na zimno, nieoczyszczony.
Sposób użycia i zastosowanie:
W kuchni: do sałatek, surówek, śledzi, majonezu oraz innych potraw przyrządzanych na zimno i gorąco.
Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Alergeny:
Może zawierać: gluten,sezam, soję,orzechy:ziemne,laskowe,włoskie,makadamia,migdały.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 900 kcal / 3 700 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 100 g |
- kwasy nasycone | 8 g |
- kwasy jednonienasycone | 63 g |
- kwasy wielonienasycone | 28 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
- cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Kraj producenta:
Polska
Opinie o produkcie (3)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
katarzyna lemiszewska lemiszew
,polecam do sałatek, a nawet do codziennego picia, dobry smak
Wanda S*****z
,Bez tego oleju rzepakowgo nie umiem obchodzić się w moim gospodarstwie domowym. Od wielu już lat. Stosuję go do smażenia, sałatek, do przygotowania majonezu. Olej polecam wszystkim , którym nie jest obojętne zdrowie własne i zdrowie najbliższych. Jakość oleju, jego smak i zapach są wyjątkowe.
Beata
,Olej jest przepyszny , czuć orzechowy smak. Nadaje się do dresingu sałatek ,można też na nim smażyć[choć moim zdaniem szkoda go do smażenia}Posiada kolor żółty,klarowny