Pektyna (do wyrobu przetworów) bezglutenowa 24g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Pektyna (do wyrobu przetworów) bezglutenowa 24g
Składniki
pektyny
Alergeny
Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Sposób użycia
Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.
Tabela wartości odżywczych
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
317kcal 1 327kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 0g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
| Węglowodany, w tym: | 79,2g |
| - cukry | 1,1g |
| Błonnik | 0g |
| Białko | 0g |
| Sól | 0,2g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Klienci którzy wybrali ten produkt kupili również:
MAŁGORZATA
,polecam, ok !
Patrycja
,Przetwory robi się czybciej, mają idealną konsystencję, kolor, smak i zapach