Popcorn z solą do przygotowania w mikrofalówce bezglutenowy BIO (3x90g) 270g
Opis
Popcorn z solą do przygotowania w mikrofalówce bezglutenowy BIO (3x90g) 270g
Popcorn powstający z ziaren kukurydzy, stanowi doskonałą alternatywę dla typowych, słodkich lub słonych przegryzek. To również naturalne źródło błonnika pokarmowego.
Przygotowanie w kuchence mikrofalowej upraszcza proces prażenia, gwarantując chrupkość.
Składniki
ziarno kukurydzy* (85,7 %), olej palmowy*, sól (1,75 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwagi
torebka jest gorąca! Po wyjęciu z kuchenki mikrofalowej i otwarciu istnieje ryzyko oparzenia przez wydostającą się parę. Nie używaj ponownie ziaren kukurydzy i zużytych torebek!
Sposób użycia
Wyjmij papierową torebkę z folii i umieść ją na środku kuchenki mikrofalowej z napisem „UP” do góry. Nastaw moc na 1000 W przez 1,5-2,5 minuty; 800 W przez 2-3 minuty; 650 W przez 2,5-3,5 minuty. Gdy ziarna zaczynają pękać co 2-3 sekundy, to oznacza, że popcorn jest gotowy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
399kcal 1 674kJ |
Tłuszcz, w tym: | 16g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 6,7g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 5,7g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 3,1g |
Węglowodany, w tym: | 52g |
- cukry | 1,2g |
Błonnik | 9g |
Białko | 8,7g |
Sól | 1,8g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Francja
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!




