Pudding ryżowy bezglutenowy BIO (2x65g) 130g
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Pudding ryżowy bezglutenowy BIO (2x65g) 130g
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje. Jedna torebka wystarczy na 2 porcje.
Składniki
mąka ryżowa* (68 %), kaszka ryżowa* (10 %), cukier buraczany*, wanilia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.
Sposób użycia
Na 2 porcje potrzeba 0,5 litra mleka. Do miski wsypać 1 torebkę puddingu (65 g) i wymieszać z 7 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.
Na 4 porcje potrzeba 1 litr mleka. Obie torebki puddingu wsyp do miski i wymieszać z 14 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.
Wersja wegańska
Na 1 torebkę puddingu (65 g) zagotować 450 ml napoju sojowego. Przygotowanie jak wyżej.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
375kcal 1 590kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,8g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 85g |
- cukry | 22g |
Błonnik | 1,6g |
Białko | 6,2g |
Sól | 0,25g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Niemcy
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


