Racuchy z mąką kokosową BIO 210g
Opis
Racuchy z mąką kokosową BIO 210g
14 porcji
Składniki:
Mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 150 ml mleka i łyżką oleju, wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 3 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 195 kcal / 818 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 6,6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany, w tym: | 25 g |
- cukry | 8,3 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 7,7 g |
Sól | 0,32 g |
Kraj producenta:
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (2)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








Aleksandra P...
,Bezglutenowa pycha propozycja na podwieczorek.
Natalia S...
,Świetny pomysł na śniadanie. Przekonali się do nich nawet inni członkowie rodziny, którzy jedzą gluten. Może jedyna wada, nieco za suche. Ale z dodatkami są ok.