Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128g
Opis
Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128g
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.
Składniki
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.
Alergeny
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
Sposób użycia
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
301kcal 1 264kJ |
Tłuszcz, w tym: | 1,4g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany, w tym: | 56g |
- cukry | 2,3g |
Błonnik | 2,7g |
Białko | 2,8g |
Sól | 1,9g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta
Polska
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!








