Sos sojowy Tamari BIO 250ml
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Sos sojowy Tamari BIO 250ml
Sos sojowy marki Eko gram to produkt organiczny, charakteryzujący się certyfikatem BIO, który świadczy o tym, że przynajmniej 95 % składników składających się na produkt końcowy zostało wyprodukowanych metodami ekologicznymi. Tradycyjny ekologiczny sos sojowy Tamari, to jedna z najważniejszych przypraw płynnych kuchni azjatyckiej. Produkowany wyłącznie z niemodyfikowanej genetycznie, ekologicznie uprawianej soi. Naturalnie bezglutenowy. Bez dodatku sztucznych konserwantów czy barwników. Powstały w wyniku naturalnej fermentacji ekologicznych nasion soi, wody i soli. Przed wyciskaniem, sos sojowy Tamari, przechowywany jest w specjalnych beczkach, przez okres przynajmniej 6 miesięcy. Ze względu na głęboki smak i aromat oraz długi czas dojrzewania, ekologiczny sos sojowy Tamari zaliczany do sosów ciemnych.
Składniki:
Woda, BIO Soja, Sól, BIO Alkohol (powstaje w wyniku naturalnej fermentacji).
Tabela wartości odżywczych:
Wartość energetyczna w 100g produktu | 79kcal 335kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,5g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1g |
Węglowodany, w tym: | 19g |
- cukry | 13g |
Błonnik | 4,4g |
Białko | 0,7g |
Sól | 0,07g |
Opinie o produkcie (1)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!
Karolina W****k
,Bardzo dobry sklad, sos swietny do marynowania