Sos teriyaki wok bezglutenowy BIO 240ml
Zamienimy ten status jak tylko otrzymamy informację o ponownej dostępności produktu.
Opis
Sos teriyaki wok bezglutenowy BIO 240ml
Ten gotowy do użycia sos do woka jest w 100 % ekologiczny i ma krótką listę składników. Głównym jego składnikiem jest japońskie tamari (sos sojowy), a słodzony jest cukrem z kwiatów kokosa.
Nadaj japońskiego akcentu swoim potrawom z warzyw i ryżu za jednym nalaniem.
Składniki
tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, koji), woda, cukier z kwiatów kokosa*, ocet winny biały*, mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, koji), skrobia z tapioki*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, cebula w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Smażyć na woku warzywa i substytut mięsa (takie jak tofu lub seitan) przez kilka minut. Dodać dużą porcję sosu teriyaki i podgrzewać, aż danie nabierze odpowiedniego smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
104kcal 439kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany, w tym: | 20g |
- cukry | 13g |
Błonnik | 0,7g |
Białko | 4g |
Sól | 5,7g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj producenta
Holandia
Informacje dodatkowe
Opinie o produkcie (0)
Zaloguj się i napisz swoją opinię o tym produkcie. Każdą opublikowaną opinię nagradzamy 35 punktami w naszym programie lojalnościowym!


